مدیریت ضایعات در زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی:
زنجیره های ارزش به عنوان یک استراتژی موفق، قادر هستند که از طریق ایجاد ارتباطات قوی و پایدار، امکان افزایش عملکرد محصول، تولید پایدار، نگهداری و فراوری مناسب و کاهش ضایعات(تلفات و دورریز) محصولات کشاورزی در حلقه های مختلف تولید و عرضه را فراهم آورند. زنجیره ارزش در حقیقت مجموعه اقداماتی است که در یک کسب و کار (اعم از صنعت، کشاورزی و خدمات) به صورت زنجیروار انجام می گیرد تا برای بهره برداران، خلق ارزش نموده و یا ارزش افزوده ایجاد کند. با توسعه و تقویت زنجیره های ارزش، علاوه بر ارائه راهکاری منحصر به فرد برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، راهکارهای موثری بر مبنای مدل اقتصاد چرخشی، در راستای تبدیل بقایا و پسماندهای اجباری حاصل از تولید و فراوری معرفی می شوند. بطور کلی ایجاد زنجیره های ارزش، منجر به افزایش قابلیت ماندگاری، کاهش ضایعات و بالاخره ارتقاء ایمنی و امنیت غذایی می شود. مطالعات متعدد محققین و گزارشهای سازمانهای بین المللی نظیر سازمان خواربار جهانی(FAO)، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد(UNIDO) و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECD) بخوبی نشان می دهند که "ضایعات(تلفات و دورریز) معلول عدم وجود زنجیره های ارزش کارآمد است". به همین دلیل ایجاد، توسعه و تقویت زنجیره های ارزش محصولی، نقشی اساسی در مدیریت وکاهش ضایعات و تبدیل پسماندهای کشاورزی دارد.
- اهداف کارگروه:
1-مروری بر تجارب ملی و بین الملل در حوزه مدیریت ضایعات در زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی.
2-جمع آوری قوانین، مقررات و اسناد مرتبط در حوزه های توسعه زنجیره های ارزش و کاهش ضایعات.
3-آسیب شناسی ایجاد و توسعه زنجیر ه های ارزش، شناسایی چالش ها و تنگناهای قانونی و معرفی موانع واقعی و بالاخره ارائه راهکارهای عملیاتی.
4-فراخوان مقاله(سفارش مقاله) متناسب با چالشهای شناسایی شده.
5-شناسایی متخصصین و خبرگان داخلی و خارجی در حوزه زنجیره های ارزش ،کاهش ضایعات و تبدیل پسماندهای کشاورزی.
6-شناسایی زنجیره های ارزش فعال و موفق داخلی در حوزه های مختلف کشاورزی(زراعی، باغی، دام، طیور، شیلات، جنگل و مرتع).
7-برگزاری نشست(نشست های) تخصصی در رابطه با نقش زنجیره های ارزش در مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی.